Durban Poison
Durban Poison wietzaden
Koop hier je Durban Poison wietzaden van hoge kwaliteit. Deze wietsoort verspreidt een heerlijke geur en smaakt ook al net zo lekker bij het roken of vapen. De plant zorgt voor XXL opbrengsten die dankzij de gefeminiseerde eigenschappen en makkelijke kweek ook voor beginners bereikbaar zijn. Buiten kan deze plant tot wel drie meter hoog worden.
De genetica van Durban Poison
Durban Poison is een klassieke Sativa die al jarenlang populair is bij kwekers in binnen- en buitenland. Hij stak voor het eerst zijn kop op in de jaren ‘70 van de vorige eeuw.
Zoals de naam Durban Poison al doet vermoeden liggen de roots van deze wietsoort in de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Daar fungeert hij al sinds jaar en dag ook als startpunt voor menig afgeleide soort, zoals bijvoorbeeld de beroemde Girl Scout Cookies wietsoorten Sherbet en Gelato.
Gefeminiseerde wietsoort
Durban Poison is zowel in een gefeminiseerde als een reguliere variant verkrijgbaar. Bij de uitvoering die je op deze pagina kunt bekijken (en kopen) gaat het om de gefeminiseerde soort. Deze variant is dus nog makkelijker te kweken omdat je niet zelf de mannelijke planten eruit hoeft te filteren. Dat bespaart je als kweker tijd en energie.
Opbrengst van Durban Poison wietplanten
Durban Poison planten leveren binnen elf tot dertien weken een zeer grote opbrengst af. Het is geen uitzondering om opbrengsten te zien tussen 400 en 600 gram per vierkante meter. De grote en zware hoofdtoppen zijn hier voor een groot deel debet aan. De plant ontwikkelt echter ook veel rijk gevulde zijtakken die gekoesterd moeten worden. De beste resultaten behaal je natuurlijk wel met de beste materialen en geavanceerde kweektechnieken, vooral bij binnenkweek.
Vorm en formaat van de planten
Durban Poison wietplanten zijn lang en dun maar wel heel sterk. Ze kunnen daarom een zeer groot formaat bereiken. De planten kunnen bij buitenkweek zelfs meer dan drie meter hoog worden. Wanneer de plant nog jong is ziet hij er meer uit als een korte en gedrongen Indica-soort. Al snel zal hij echter de hoogte in gaan en typische Sativa kenmerken krijgen.
Alhoewel deze wietsoort oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt is hij inmiddels zozeer veredeld dat hij ook zonder problemen tegen het veel koelere Noord-Europese klimaat bestand is. Zo staat hij er bijvoorbeeld om bekend niet snel last te krijgen van schimmels.
Ook voor binnenkweek is deze wietplant heel geschikt. Je zult hem dan wel heel actief in toom moeten houden, want een kweekruimte is al snel te laag voor deze strekkende plant. Buigen, supercroppen of een SCROG zijn goede manieren om de hoogte te beperken.
De smaak van Durban Poison
Ondanks zijn naam ruikt Durban Poison niet bepaald naar vergif. De plant heeft juist een heerlijke geur en smaak die wereldwijd wordt bejubeld. Deze wietsoort heeft een kruidige en zoete geur en smaak, waarin aroma’s zoals anijs, drop, citroen en kruidnagel terugkomen. Het is volgens velen een van de prettigst geurende en smakende Sativa’s, waardoor veel kwekers bij deze plant blijven terugkomen.
High en THC van deze wietsoort
Het THC-gehalte van Durban Poison is hoog, maar zeker niet extreem. Gemiddeld ligt het rond de 8 tot 10 procent, met af en toe een uitschieter naar 14 procent. Deze wiet bezorgt je een vrolijke en energieke high die lang aan kan houden. Het effect is vooral oppeppend en stimulerend.
De meeste mensen geven aan dat ze met Durban Poison relatief normaal kunnen blijven functioneren. Ze krijgen vaak juist extra energie en creativiteit waardoor ze op veel vlakken beter presteren. Bij het roken of vapen van grotere hoeveelheden Durban Poison kan het effect echter meer verdovend gaan werken.
Kweekopties en tips
Bij binnenkweek kun je de groeifase het beste beperken tot slechts 3 tot 4 weken. Wanneer je bij deze fotoperiode soort overschakelt naar een 12/12 lichtschema zal de bloeifase aan gaan breken.
Durban Poison is eenvoudig te kweken, ook als je nog maar weinig ervaring hebt. Zo is de plant bijvoorbeeld makkelijk te trimmen. Toppen of fimmen is bij binnenkweek aan te raden, omdat de plant anders vooral gaat strekken en je liever hebt dat hij zich zijwaarts uitbreidt.
Daarnaast kun je de hoogte van de planten beperken door de takken te buigen. Omdat die zo stevig zijn hoef je niet snel te vrezen dat ze zullen knappen.
Ook supercroppen is een goede optie, al moet je daar niet zonder de nodige ervaring aan beginnen.
Tot slot is ook een Screen of Green (SCROG) aan te raden, want ook daarmee breidt de plant vooral in de breedte uit.